FAO presenterar ny handlingsplan för antibiotikaresistens (AMR)

FAO har tagit fram en handlingsplan för antibiotikaresistens (antimikrobiell resistens, AMR) för åren 2021–2025 som ska fokusera globala ansträngningar för att hantera AMR i livsmedels- och jordbrukssektorerna. Syftet med planen är att påskynda framsteg i att utveckla och genomföra multisektoriella nationella handlingsplaner i världen och uppmärksamma strategiska prioriteringar och expertområden där FAO kan ge stöd.

Läs hela artikeln: FAO presenterar ny handlingsplan för antibiotikaresistens (AMR)

Satsningar på ”Great Green Wall” i Afrika ger lönsam avkastning på investeringar visar ny studie

Satsningar på Afrikas ”Great Green Wall” (GGW), som syftar till att bekämpa ökenspridning och återställa brukbar mark i Sahelregionen, är inte bara avgörande för kampen mot klimatförändringar utan är också kommersiellt gångbart för investerare visar en ny studie ledd av FAO som publicerats i Nature Sustainability.

Läs hela artikeln: Satsningar på ”Great Green Wall” i Afrika ger lönsam avkastning på investeringar visar ny studie

Food Systems Summit är bara början på det fortsatta arbete med världens livsmedelssystem

Undvik silotänkande och se maten för vad det är: en mänsklig rättighet. Det var ett gemensamt huvudbudskap från forskare, politiker, företagare och miljö- och biståndsaktörer vid seminariet 29 oktober på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin för att följa upp FN:s historiska toppmöte Food Systems Summit (FSS).

Läs hela artikeln: Food Systems Summit är bara början på det fortsatta arbete med världens livsmedelssystem